петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 52

Ќе се реконструира тунелот на патот Битола-Прилеп

Специјализирани екипи почнаа реконструкција на тунелот на државниот пат Битола-Прилеп што се наоѓа под месноста „германски гробишта“ кај Битола.

SAMSUNG

SAMSUNG

Поврзани вести

За реализација на овој проект, односно за поставување ново осветлување и сигнализација, извршена е времена измена на режимот на сообраќај каде непосредно од двете страни пред тунелот за сообраќај е затворена левата или т.н. брза сообраќајна лента. Деновиве, до завршување на реконструкцијата, сообраќајот ќе се одвива по десната лента за сообраќај, додека во самиот тунел, сообраќајот се одвива само по левата лента.

За поголема безбедност на учесниците во сообраќајот се користи дополнителна предупредувачка сигнализација.

Тунелот над Битола често е оштетен и без осветлување, и се очекува со актуелната реконструкција да биде инсталирана сигнализација која ќе има поголема заштита од уништување од несовесни граѓани бидејќи е во непосредна близина на населено место.

Најчитани вести