Свет

Кери: САД го поздравуваат учеството на Иран во „Женева-2“,

Кери: САД го поздравуваат учеството на Иран во „Женева-2“,

Соединетите Американски Држави го поздравија учеството на Иран во мировната конференција „Женева-2“, пренесе „РИА Новости“.

„Ние го одобруваме учеството на Иран во мировната конференција. Ако Техеран потврди дека ќе учествува во ’Женева-2’ строго во рамките на целите кои се поставени за конференцијата, тогаш ние ќе го поздравуваме нивното учество. Тие исто така можат да придонесат за мирно решавање на прашањето“, изјавил државниот секретар на Америја, Џон Кери.