вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 53

Ќерката на Караџиќ избрана за потпретседател на Парламентот на РС

Караџиќ-Јовичевиќ (48) е избрана вчера како кандидат на најсилната опозициска Српска демократска партија (СДС). За неа гласаа 77 пратенци, а петмина беа воздржани.

Ќерката на Караџиќ избрана за потпретседател на Парламентот на РС

Ќерката на Караџиќ избрана за потпретседател на Парламентот на РС

Последни вести

Ќерката на поранешниот претседател на Република Српска Радован Караџиќ, Соња Караџиќ-Јовичевиќ е избрана за потпретседател на Парламентот на РС.

Караџиќ-Јовичевиќ (48) е избрана вчера како кандидат на најсилната опозициска Српска демократска партија (СДС). За неа гласаа 77 пратенци, а петмина беа воздржани.

Жељка Стојичиќ од СНСД е избрана за потпретседател од редовите на Хрватите, а Ненад Стевандиќ, кој е предложен од Слободниот демократски српски клуб е четвртиот потпретседател.

Претходно на позицијата потпретседал од редовите на Бошњаците е избран Сенад Братиќ.

Најчитани вести