Магазин

Ќерката на Николина Пишек волонтира во Руанда

Ќерката на Николина Пишек волонтира во Руанда
Ќерката на Николина Пишек волонтира во Руанда

Постарата ќерка на хрватската водителка Николина Пишек (42), Хана Цигој неодамна отпатувала во Руанда, каде се занимава со хуманитарна работа.

– Вака изгледа среќата. Мојата девојка – напишала гордата мајка под фотографијата на 18-годишната Хана која е опкружена со деца од сиропиталиштето во кое волонтира.

Хана имала само 16 години кога му се придружила на волонтерскиот центар во Загреб, а освен тоа што има големо срце, завршила и едно од најтешките средни училишта во Загреб, природно-математичка гимназија.