среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 60

Кежаровски доби условен отпуст

Kezarovski-on-trial-by-NOVA-TV-001

Последни вести

Новинарот Томислав Кежаровски доби условен отпуст од страна на судот. Отпустот ќе се реализира од 18 ти следниот месец за до кога на новинарот му беше дозволен привремен прекин на издржување на затворската казна.

Одлуката е донесена бидејќи новинарот издржал повеќе од половина од казната затвор, имал примерно однесување, но и влошена здраствена состојба. Против ваквата одлука на судот во рок од осум дена право на жалба има обвинителството.

Најчитани вести