среда, 23 август 2017  |  Вести денес: 0

Кибер криминалот е во пораст?

кибер

Поврзани вести

Кибер криминалот во Австрија е се позастапен и се наоѓа во постојан пораст покажува извештајот на Сојузната криминалистичка служба (БК) за 2015 година.

Минатата година се поднесени вкупно 10.010 пријави во врска со кибер криминалот, што е раст од 11 отсто во однос на 2014 година.

Во 2013 година имало помалку пријави и тоа за една десетина помалку од 2014 година.

Причината за растот минатата година БК го гледа меѓу останатото во се „подобрата техничка опременост на криминалците и корисниците на техниките за криење податоци“.

Најчитани вести