Македонија

Кичево се крена на нозе: За Македонија се работи!

Кичево се крена на нозе: За Македонија се работи!

Неколку илјади кичевци мирно порачаа дека за Македонија се работи и побараа избори на 5 јуни.

kicevo1

Улиците на Кичево денеска беа полни со народ, како поддршка на Граѓанското движење на Македонија и одржаа мирен протестен марш.

kicevo2

Нивниот став е дека кризата предолго трае и единствен начин да се стави крај на истата е да се одржат изборите закажани за 5 јуни оваа година.