Балкан

Киднаперите малата Маша ја виделе на Фејсбук!

Киднаперите малата Маша ја виделе на Фејсбук!

Тројцата киднапери на малата Маша во Србија, за стеќа се фатени, но тоа што загрижува и што би требало да ги предупреди родителите е начинот на кој тие луѓе дошле до податоците на детето. Информациите за тоа кеде живее Маша ги добиле преку Фејсбукот на еден член од семејството чиј профил бил отворен. На тој начин пронашле дете кое им одговара, но и останатите подадоци кои ги донеле до местото на киднапирањето. Користејќи софтвер за препознавање на лица, лесно ја пронашле маша преку Интернет.

Како што пишува српски Телеграф, двегодишното девојче било киднапирано за да ја искористат за добивање на старателство над речиси идентично дете кое живеело во Франција, а чија мајка била една од киднаперите од белото BMW. Само благодарение на неверојатната акција на белградската полиција, лудиот план на киднаперите бил спречен.

„Француската полиција упаднала во станот на киднаперите и пронашла дете идентично на двегодишната Маша П.“, рекол соговорникот за српски Телеграф и додал: „Се работи за ќерка на една од киднаперите. Тројцата киднапери кои биле уапсени се од исто семејство. Сандрин Горен (40) и нејзиниот сопруг Мишел Себастијан (46) во Србија се упатиле заедно со нивната ќерка Кристел Еје (26) со намера да го киднапираат девојчето кое неверојатно личи на ќерката од Кристел“.
„Имено, Кристел Еје во Франција е во големи семејни проблеми. Нејзиниот сопруг во бракоразводна парница се обидел да и го одземе детето и да добие исклучиво старателство. Во желбата да докаже дека тој не е биолошкиот татко, семејството киднапери направиле пеколен план: преку интернет пронашле девојче кое неверојатно личи на ќерката од Кристел и одлучиле да ја киднапираат, со пасошот од нивното дете да ја извадат од земјата, да ја одведат во Франција, да направат ДНК тест и така да „докажат“ дека таткото на француското дете не е вистинскиот, биолошки татко и на тој начин тој да го изгуби правото на старателство, а детето да и` припадне на мајката“, рекол изворот, пренесува српски Телеграф.

Сепак, за среќа планот не им успеал благодарение на полицијата, а понатамошната истрага ќе утврди што планирале да направат со Маша после оваа налудничава акција.

Полицијата во Франција упаднала во станот на киднаперите и пронашла дете идентично на двегодишната Маша П. Мишел Себастијан (46), Сандрин Горен (40) и Кристел Еје (26) преку интернет пронашле во Белград дете кое неверојатно личи на ќерката од Кристел и одлучиле да ја киднапираат поради неверојатна причина.

otm