Свет

Кина евакуираше 3000 лица од Виетнам

Кина евакуираше 3000 лица од Виетнам

Виетнамските власти распоредија голем број од припадниците на безбедносните сили на улиците за да ги сопрат насилните антикинески немири кои ја погодија земјата изминатите денови. Откако бројот на виетнамската полиција на улиците значително се зголеми, немирите се се стишаа. Кина во меѓувреме евакуираше преку 3000 свои државјани од Виетнам.