Свет

Кина: Магла го парализираше сообраќајот

Кина: Магла го парализираше сообраќајот

Откако смогот и маглата полека почнале да се повлекуваат, некои од патиштата повторно се отворени, но сообраќајот и понатаму се одвива отежнато.

Кина од почетокот на декември се соочува со густа магла и смог, поради која што е издаден втор степен на предупредување, а во многу градови, вклучувајќи го и Шангај, забранети се наставни активности на отворено.