Свет

Кина: Пуштена во употреба нова експресна железничка линија, за 7 часа 800 километри

Кина: Пуштена во употреба нова експресна железничка линија, за 7 часа 800 километри
Релацијата е во должина од 800 километри, а возот е дизајниран со брзина од 350 километри на час

Експресно брз воз денеска е пуштен во употреба на релација Хефеј – Фужоу, капитални градови на југоисточните провинции Анхуеј и Фуџијан.

Релацијата е во должина од 800 километри, а возот е дизајниран со брзина од 350 километри на час
Релацијата е во должина од 800 километри, а возот е дизајниран со брзина од 350 километри на час

Релацијата е во должина од 800 километри, а возот е дизајниран со брзина од 350 километри на час и поминува низ провинциите на Анхуеј, Јиангџи и Фуџијан. Ова е четврта електрична железница со двојни шини во Кина.

Со овој воз потребен е еден час патување од Фужоу до планината Вуји, три часа до Хефеј и седум часа до Пекинг.