Свет

Кинескиот твитер на берза понуди 16,8 милиони акции

Кинескиот твитер на берза понуди 16,8 милиони акции

„Веибо“, кинеската микроблогерска интернет страница,  на берзата понуди 16,8 милиони акции по цена од 17 долари, што е под цената на IPO-то на команијата.

Акциите на „Веибо“, на американската берза NASDAQ се понудени под ознаката „WB“.

„Веибо“ има 143,9 милиони активни корисници.