среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 0

Кинотека на Македонија со изложба и бесплатна проекција на филмови по повод 8-ми Септември

Со изложбата на филмски плакати „25 години филм во независна Македонија“ од утре Кинотека на Македонија во соработка со Агенцијата за филм се вклучува во одбележувањето на 25-годишнината од независноста на Македонија.

kinoteka

Поврзани вести

Со изложбата на филмски плакати „25 години филм во независна Македонија“ од утре Кинотека на Македонија во соработка со Агенцијата за филм се вклучува во одбележувањето на 25-годишнината од независноста на Македонија.

Покрај изложбата, во рамки на „Бела ноќ“, која се организира по повод 25-годишнината од независноста на Република Македонија, ќе бидат прикажани и три проекции на филмови од најновата македонска продукција.

Проекциите на филмовите „Лазар“, „До Балчак“ и „3 дена во септември“ ќе започнат на 7-ми и ќе завршат еден час после полноќ на 8-ми септември.

Од Кинотека на Македонија информираат дека влезот е бесплатен.

Најчитани вести