Македонија

Кирил Миновски e нов директор на УЈП

Кирил Миновски e нов директор на УЈП
Кирил Миновски e нов директор на УЈП

Кирил Миновски е назначен за нов директор на Управата за јавни приходи. Тој доаѓа на местото на досегашниот директор Горан Трајковски, кој заминува на друга функција.

Миновски е именуван за директор на УЈП на вчерашната владина седница, а доаѓа од позицијата директор на Државниот пазарен инспекторат.

– Можам да потврдам дека на вчерашната владина седница Кирил Миновски е именуван за нов директор на УЈП. На досегашниот директор Горан Трајковски му истече мандатот и ние сме благодарни за неговиот ангажман, за придонесот кој тој го имаше во реализацијата на владината програма, реформите кои ги спроведе и резултатите на институцијата која ја раководеше. Планирано е соработката со господин Трајковски да продолжи на друга одговорна функција, изјави портпаролот на Владата, Александар Георгиев.

За нов в.д. директор на Државниот пазарен инспекторат е назначен Виктор Дерменџиев.

На вчерашната владина седница Мими Ѓоргоска Илиевска е именувана за директор на