Македонија

Китаровиќ и Пахор ќе ја поетат македонско – грчката граница

Китаровиќ и Пахор ќе ја поетат македонско – грчката граница

Претседателите на Словенија и на Хрватска Борут Пахор и Колинда Грабар Китаровиќ, кои престојуваат во посета на Македонија, денеска ќе го посетат граничниот камен 59 на македонско-грчката граница.

Двајцата претседатели се очекува да имаат средба и со полицајците од Словенија и Хрватска кои им помагаат на македонските безбедносни сили на македонско-грчката граница во справувањето со мигрантите.

Претседателите на Словенија и на Хрватска од вчера престојуваат во посета на Македонија на покана на македонскиот претседател Ѓорге Иванов.