Магазин

Ќе се дигитализира филмското творештво на Милчо Манчевски

Ќе се дигитализира филмското творештво на Милчо Манчевски

Реализацијата на проектот за дигитализација на филмско творештво на истакнатиот македонски режисер Милчо Манчевски ќе биде претставена денеска на прес-конференција.

Проектот за дигитализација на филмските остварувања на Манчевски ги опфаќа филмовите „Прашина“, „Сенки“, „Мајки“ и култниот „Пред дождот“.

На прес-конференцијата ќе се обрати министерката за култура Елизабета Канческа Милевска.