Македонија

Ќе се намалува цената на возењето со електромобил?

Ќе се намалува цената на возењето со електромобил?

Се очекува да биде намалена цената за возење со електромобил низ Скопје. Наместо 50 денари, граѓаните за 20 – минутното разгледување на центарот на градот ќе плаќаат 20 денари, пишува Вест.

– За да бидат подостапни на граѓаните, уште на наредната седница на Советот на Град Скопје планираме да предложиме цената да се намали од 50 на 20 денари. За деца до 9 години возењето и сега  бесплатно, а така и ќе остане, вели директорот на „Градски паркинг“, Борче Јакимовски.

Намалувањето на цената се очекува во септември, а електромобилите ќе се возат низ градот до средината на октомври.