Македонија

Ќе се реконструира Театарот за деца и младинци

Ќе се реконструира Театарот за деца и младинци

Министерката за култура Елизабета Канческа- Милевска и директорот на Театарот за деца и младинци Драган Довлев, денеска ќе го промовираат проектот за реконструкција на внатрешноста на објектот на оваа национална установа.

– Во рамките на оваа значајна инвестиција, извршени се повеќе зафати, меѓу кои и целосна промена на седиштата во гледалиштето во овој објект, информираат од Министерството за култура.