среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 48

Ќе се санира свлечиштето на регионалниот правец до рудникот „Саса“

svleciste.jpg-500

Последни вести

Свлечиштето на регионалниот патен правец до рудникот „Саса“ ќе се санира со заедничка соработка на Јавното претпријатие за државни патишта, Општината Македонска Каменица и  руската компанија „Солвеј“, корисник на концесијата за експлоатација на рудата.

Ова синоќа го изјавија градоначалникот на Македонска Каменица, Дарко Митевски и директорот на ЈП за државни патишта на Македонија, Владо Мисајловски, по вчерашната обиколка на дел од регионалната и локалната патна мрежа во општината.

На работната средба покрај санацијата на свлечиштето се разгледани и неколку проекти од областа на патната и комуналната инфраструктура за кои општината Македонска Каменица, аплицирала за средства по програмата за 2015 година.

 

Најчитани вести