недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Ќе се утврува точноста на психичката проценка на тројниот убиец

50000FDC706A00CDBA4E907C00B

Последни вести

Министерството за одбрана на Република Македонија, по повод вчерашниот трагичен настан кој вклучува и професионален војник во служба на АРМ, изразува длабоко жалење и искрено сочувство до семејствата на починатите.

„Министерството за одбрана и Генералштабот на Армијата на Република Македонија формираа Kомисија со цел да се испита дали се почитувани правилата, процедурите и елаборатите за упатување на стража, употреба на лично вооружување, располагање со муниција и да се провери дали имало пропусти во примената на овие правила. Воедно Комисијата ќе има задача да даде препораки за подобрување на постојните правилници и процедури со цел да се оневозможат вакви немили настани во иднина“, стои во соопштението.

Од Министерството за одбрана и Генералштабот на АРМ укажуваат дека огромниот дел од припадниците високо професионално си ги вршат своите поставени задачи и додаваат дека ќе бидат преземени соодветни мерки во насока на превенција за спечување на ваквите појави.

 

Најчитани вести