петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 2

ФОТО+ВИДЕО: „Кјуриозити“ откри саркофаг на Марс

Фотографии од објект што наликува на саркофаг на Марс се појавија на неколку веб страници. Многумина веќе шпекулираат дека се работи за саркофаг или за падната статуа.

kjurioziti-sarkofag-naslovna

Поврзани вести

Фотографии од објект што наликува на саркофаг на Марс се појавија на неколку веб страници. Многумина веќе шпекулираат дека се работи за саркофаг или за падната статуа.

Објектот бил најден на една од фотографиите објавени од страна на НАСА, а што се направени од страна на роверот Кјуриозити.

kjurioziti-sarkofag-2

Саркофагот најден на фотографиите во голема мера потсеќа на саркофазите што старите Египќани ги користеле за погребување на мумиите.

Дали се работи за вистински саркофаг или за уште една оптичка илузија проценете сами!

Најчитани вести