недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 29

Класна раководителка и портпаролка на СДСМ го терала малолетниот ученик да дава изјави на телевизија

Малолетниот Зоран заедно со своите родители сведочи за притисоците кои му ги правела неговата класна раководителка.

klasnata

Последни вести

 

СДСМ го злоупотреби моето малолетно дете во својата политичка кампања. Родителите на малолетниот Зоран од Велес ја обвинуваат неговата класна раководителка Весна Богоевска инаку портпаролка на општинската организација на СДСМ во Велес дека го натерала нивниот син пред камерите на една телевизија блиска до опозицијата да лаже дека не му даваат храна во училишниот интернат во градот.

Малолетниот Зоран заедно со своите родители сведочи за притисоците кои му ги правела неговата класна раководителка.

Класната на Зоран денеска се правдаше дека не го злоупотребила малолетникот за политички цели.

Сведоштвото на малолетниот Зоран отвора сериозни прашања за тоа, до каде е подготвена да оди опозицијата заедно со медиумите кои ги држи под контрола во желбата да добие некој политички поен повеќе, коментираат професори од истото училиште кои инсистираат на анонимност.

Велат дека се згрозени од постапката на нивната колешка, која наместо да ги учи децата, се обидува преку нив да издејствува напредок во својата политичка кариера.

ucitelka

Тие апелираат до просветниот инспекторат и министерството за образование да преземат мерки за да не се повтори, професорите своите политички амбиции да ги реализираат преку малолетни деца.

По ова останува отворено прашањето, какви мерки ќе преземе ад хок телото за медиуми, со оглед на тоа дека станува збор за класична фабрикувана црна кампања во која се вклучени медиумите.

Најчитани вести