Македонија

Клековски: Не можеме да бараме перфектно прочистен список

Клековски: Не можеме да бараме перфектно прочистен список
Клековски: Не можеме да бараме перфектно прочистен список
Странците се директно вклучени во прочистување на избирачкиот список, вели Сашо Клековски во анализа на ТВ Нова.

-Странците имаат свои претставници и цело време го мониторираат прочистувањето на избирачкиот список. Треба да разбереме дека не можеме да имаме перфектно прочистен список, тоа го нема никаде во светот. Меѓутоа да биде список што ја отсликува реалната состојба – да се види кои се починати, кои се преселиле во странство со цел да добиеме реална слика, рече Клековски.