Свет

Кличко на средба со Јанукович

Кличко на средба со Јанукович

Лидерот на партијата „Удар“ Виталиј Кличко ќе одржи средба со претседателот на Украина, Виктор Јанукович. Кличко ќе се обиде да разговара со Јанукович за даго запре насилството и противењето, што траат долго време во Киев и целата земја“, пренесе „Украинска правда“.

Портпаролката Оксана Зиновева истакнала дека Кличко оди во администрацијата на претседателот, бидејќи „денес има еден единствен човек , од кој зависи се’, кој може да го запре насилството“.