петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 55

Климовски: СДСМ и СЈО постапија аматерски – Заев најави, Јанева испорача

Заев вика треба да испорачаат резултати, наредниот ден Јанева испорачува резултати. Тоа е чист аматеризам. Универзитетскиот професор Александар Климовски, синоќа гостуваше во емисијата на новинарот Јанко Илковски на Сител3. Климовски меѓу другото говореше и за актуелните политички состојби, работата на СЈО и соработката меѓу Јанева и СДСМ.

klimovski-1

Поврзани вести

Заев вика треба да испорачаат резултати, наредниот ден Јанева испорачува резултати. Тоа е чист аматеризам.  Универзитетскиот професор Александар Климовски, синоќа гостуваше во емисијата на новинарот Јанко Илковски на Сител3. Климовски меѓу другото говореше и за актуелните политички состојби, работата на СЈО и соработката меѓу Јанева и СДСМ.

Што е поентата уште на првото дело да се врши истрага за судии од Управниот суд?

Тој пресконференцијата на СЈО ја оцени како квази-спектакуларна, без поенти, без докази и како што рече, наликуваше повеќе на еден есеј без јасен, прецизен и конкретен перформанс што би бил иманентен за еден јавен обвинител и нејзините помошници.

Климовски: Бевме сведоци на една квази-спектакуларна прес-конференција на СЈО

Климовски: Бевме сведоци на една квази-спектакуларна прес-конференција на СЈО

Бевме сведоци на една квази-спектакуларна прес-конференција на СЈО. Тоа беше обраќање без поенти, без докази и наликуваше повеќе на еден есеј без јасен, прецизен и конкретен перформанс што би бил иманентен за еден јавен обвинител и нејзините помошници. Во декларатовна форма, без поента и докази. Беше објавено дека е покрената истрага за 5 судии од Управниот суд, меѓу другото. Што е поентата уште на првото дело да се врши истрага за судии од овој суд? Болката е следна. Поништени им се решенијата со кои беа сменети началниците во полиција од страна на техничкиот министер Оливер Спасовски, тој постави негови луѓе со рипање на 7-8 скалила, како и на Фросина Ременски на директорите на одредени институции од социјалната сфера. По мое видување, зошто фокусот на првото дело, на првата истрага е насочено кон оваа институција? За тие да се заплашат и во иднина „тие како ќе пејат, овие така да играат“, рече професорот.

Според него…

Најчитани вести