Свет

Клинтон со поголем трошок за кампањата од Трамп за 645.000 долари повеќе

Клинтон со поголем трошок за кампањата од Трамп за 645.000 долари повеќе

Кампањата Клинтон имала најскап месец досега во август – 12 милиони долари повеќе отколку во јули. Таа и Демократската партија во август потрошиле 78 милиони долари додека Трамп и Републиканскиот национален комитет потрошиле околу 47 милиони долари.

Клинтон во август покрила 11 сојузни држави со 35.714 тв-реклами додека 7.457 реклами на Трамп се емитувани во пет сојузни држави.

Тимот на Клинтон има околу 800 луѓе за кои минатиот месец се одвоени околу 5 милиони долари. Трамп има околу 130 вработени во кампањата и повеќе од 100 консултанти.