Магазин

Промоција на книгата „Пулсот и времето“ од Ана Јовковска

Промоција на книгата „Пулсот и времето“ од Ана Јовковска
Промоција на книгата „Пулсот и времето“ од Ана Јовковска

Монографската збирка „Пулсот и времето“ на Ана Јовковска ќе биде промовирана утре во Домот на млади во Шрип со почеток во 19:30 часот.

Низ огледална рефлексија со промоторот и рецензент Александар Прокопиев (писател и професор) Ана Јовковска (новинарка, тв водителка, активистка и хуманистка) за прв пат ќе одговара на прашања кои им ги поставувала на нејзините гости во ТВ проектот „ПУЛС“. Духовно и емотивно разголена, низ интерактивен однос со публиката, Јовковска ќе одговара и на прашања на штипската публика.

„Најубавиот дел од процесот е да учиш како на луѓето да им читаш од очите, наместо од зборовите и да им погледнеш длабоко зад зениците. Јас бев нивното огледало, а тие моето. Во секој разговор под телевизиските рефлектори, ги соголував пред нивните болки и пред општествените неправди, но се фаќав себе си уште поразголена и замислена“ – Ана Јовковска

ana

Книгата „Пулсот и Времето“ е креативна збирка на разговори со јавни личности, интелектуалци, писатели, актери, уметници, професори, дипломати и политичари.

Рецензенти на книгата се: Ферид Мухиќ, Венко Андоновски, Никола Ристановски, Дејан Дуковски, Елизабета Шелева и Александар Прокопиев.

Повеќе за книгата

Наслов на книга: „Пулсот и времето“

Автор: Ана Јовковска

Издавач: Силсонс – читачки клуб при Матица македонска

Број на страни: 500

Книгата “Пулсот и времето“ е креативно разиграна монографска збирка од 50 интервјуа со афирмирани писатели, професори, уметници, активисти, актери, политичари и амбасадори. Книга која расветлува прашања од интердисциплинарен карактер, анализирајќи ги социо-културните феномени на денешнината.

Културен документ на едно време!

Македонското општество во една декада!

Вивисекција на македонската интелектуална мисла!

Разговори…

меѓу интимното и општественото

меѓу болката и слободата

меѓу стравот и вистината

меѓу љубовта и политиката

меѓу јас и ДРУГИОТ…