четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 0

Книжевна средба со Оливера Николова во „Матица ексклузив“

Kadifena POKRIVKA.cdr

Поврзани вести

По рамките на пладневните книжевни средби организирани по повод одбележувањето на 25 годишнината од основањето на „Матица македонска“,во мултимедијалниот културен центар „Матица екслузив“ во четврток во 13 часот ќе се одржи книжевна средба со Оливера Николова, добитник на наградата „Стале Попов“ на Друштвото на писателите на Македонија за најдобра прозна книга во 2015 година.

Љубителите на македонската книга низ разговор со познатата писателка ќе имаат можност изворно да се запознаат со нејзините авторски побуди да напише литературно дело за најпознатите светски жени-убијки.

Најчитани вести