сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Книжевен портрет на Раде Силјан во Штип

Reade Siljan portret Pavle Kuzmanovski-m

Последни вести

Универзитетската библиотека „Гоце Делчев“ денеска организира книжевен портрет на Раде Силјан.

За делото на авторот ќе говорат Веле Смилевски, Данило Коцевски, Трајче Кацаров и Благој Самоников, а стихови ќе интерпретира артистот Страшо Милошевски.

Најчитани вести