петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 56

Книжевен портрет на Раде Силјан во Штип

Reade Siljan portret Pavle Kuzmanovski-m

Последни вести

Националната установа-Универзитетска библиотека „Гоце Делчев“од Штип утре во 12 часот ќе организира книжевен портрет на Раде Силјан.

За делото на авторот ќе говорат: Веле Смилевски, Данило Коцевски, Трајче Кацаров и Благој Самоников, а стихови ќе интерпретира артистот Страшо Милошевски.

Најчитани вести