Македонија

Кочани со масовна поддршка за ГДОМ во одбрана на Македонија

Кочани со масовна поддршка за ГДОМ во одбрана на Македонија

И граѓаните на Кочани денеска излегоа да дадат поддршка за Граѓанското движење за одбрана на Македонија (ГДОМ).

gdom-kocani2-768x432

„Одбрана за Македонија“ порачаа илјадници граѓани на мирниот собир. Бараат одржување на избори на 5 јуни со цел излез од кризата и нормализирање на состојбата во Македонија.

gdom-kocani1

Кочанчани велат дека на мирен начин, без насилство и демократски преку избори може да се надмине кризата предизвикана од СДСМ.