Македонија,Крими хроника

Кочанчанец доби кривична бидејќи фалсификувал пари

Кочанчанец доби кривична бидејќи фалсификувал пари

Деветнаесетгодишниот Д.Д. до Кочани доби кривична пријава бдејќи фалсификувал пари.

Пријавениот пуштил во оптек фалсификувана банкнота од 200 евра во менувачница во Кочани, со намера да ја промени во денари.

Фалсификуваната банкнота ја набавил од непознато лице, со намера истата да ја пушти во оптек како вистинска.