среда, 28 јуни 2017  |  Вести денес: 32

Кофеинот ја подобрува меморијата

Една од првите асоцијации на кофеинот е да не’ одржува будни и голем дел од нас не започнуваат да работат додека не испијат барем една шолја од овој вкусен напиток.

kafe

Последни вести

Доколку сте дел од оние луѓе кои не можат да го замислат денот без шолја кафе, прочитајте уште нешто интересно за овој напиток…

Една од првите асоцијации на кофеинот е да не’ одржува будни и голем дел од нас не започнуваат да работат додека не испијат барем една шолја од овој вкусен напиток.

Истражувањата покажуваат дека луѓето кои пијат кофеин подобро се снаоѓаат, имаат подобра меморија и побрзо им функционира мозокот.

Најчитани вести