петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 47

Кога треба да го избегнувате ѓумбирот

gjumbir_naslll

Поврзани вести

Ѓумбирот често се нарекува „универзален лек“ и се говори за тоа како да се делува превентивно на многу здравствени проблеми, вклучувајќи ги и повеќето сериозни заболувања. Тој најчесто се користи за медицински цели пред се поради неговите антисептички својства.

Сепак, овој лековит корен не е подеднакво погоден за сите. Некои групи на луѓе треба да го избегнуваат.

Бремени жени

Ѓумбир содржи моќни стимуланси кои можат да предизвикаат предвремени контракции. Бремените жени треба особено да се избегнуваат во последните недели од бременоста.

Луѓето кои сакаат да се здобијат со тежина

Ѓумбирот е…

Најчитани вести