Секс

Кои луѓе најчесто водат љубов?

Кои луѓе најчесто водат љубов?

Екстровертните луѓе имаат побогат социјален живот, полесно напредуваат на работното место, повеќе заработуваат, но списокот на привилегии тука не застанува.

Тие исто така имаат и побогат сексуален живот, тврдат германските научници кои дошле до овој заклучок, проучувајќи ги типовите на личност на новните испитаници и нивните одговри за сексуалниот живот. Екстровертните мажил имале 5, 5 сексуални односи месечно, додека интровертните воделе љубов три пати. Кај жените оваа разлика е уште поголема. Отворените и комуникативни дами уживале 7, 5 пати месечно, дупло повеќе од интровертните (повлечените) испитанички.

Научниците воопшто не се изненадени од овој заклучок, затоа што екстровертните луѓе многу повеќе се движат меѓу луѓето, а кога се во друштво често воспоставуваат блиски контакти со соговорниците што штотуку ги запознале, што вклучува и контакт со очите, допири, стоење блиску.

Интровертните, од друга страна, го почитуваат просторот и приватноста на соговорниците и нема толку брзо да ја преминат границата на формалното, па со самото тоа повеќе време им е потребно за да дојдат до сексуален чин.