Магазин

Кои музичари ќе настапат на „Пиволенд“?

Кои музичари ќе настапат на „Пиволенд“?

Овогодинешното 7.издание на фестивалот на пивото „Пиволенд“, кое ќе се одржи на добропознатата локација- Скопското Кале, почнува на  20 август и ќе трае до 24 август.

Ќе настапат  македонски музичари, но и гости од странство. Организаторите најавуваат многу пиво, гурманска храна и катчиња за забава. „Пиволенд“ оваа година ќе овозможи уживање во сите музички правци, како и во голем избор на странски пива, но и гурманска храна.

Погледнете ја целосната програма за „Пиволенд 2014“:

Среда 20 август

– Астероид Б 612

– Хроматик поинт

– Бени и Нонстоп

– Леб и сол

– Д Џон

Четврток 21 август

– Фреш (Победници на конкурсот за млади бендови)

– К.У.Р (Културно-уметнички работници)

– СИЗ

– СМАТ

– Тијана Дапчевиќ

– МВП ( СР)

– Мизар

Петок 22 август

– Фреш (Победници на конкурсот за млади бендови)

– Пука банд брука

– Тумбао салса бенд

– Тајзи

– Тамара

– Диџеј Славе

– Галактик експлорерс (диџеј Кокс)

Сабота 23 август

– Фреш (Победници на конкурсот за млади бендови)

– Димитар Андоновски

– Трибјут 2 Пинк флојд

– Дани Димитровска

– Јосип А Лисац

– Жаре Бербер

Недела

– Бански старчета

– Селимова-Желчевски

– Влатко Лозановски- Лозано

– Бета хаус

– Тони Михајловски и „Скандал састаф“