Магазин

Кои се четирите најголеми отрови што ги внесуваме во организмот?

Кои се четирите најголеми отрови што ги внесуваме во организмот?

На прашањето кои се четирите најголеми отрови што ги внесуваме во организмот одговорот е дека тоа се белото брашно (пченично), солта, белиот шеќер и млекото.

Белото пченично брашно е полно со глутен, а сите помалку или повеќе сме чувствителни на глутен. Ова брашно создава киселост во нашиот организам. Истото се однесува и на млекото, но не заборавајте дека тоа е одговорно и за силната слуз со која што го исполнуваме нашиот организам.

Веќе се познати причините поради кои белиот шеќер е најштетен од сите претходно наведени, а вишокот сол ни ги оштетува бубрезите и го крева крвниот притисок.

Сето тоа секојдневно и безгрижно го внесуваме во организмот, дури и откако со сите сили се обидуваме да ги избегнеме овие намирници во нивниот изворен облик, затоа што истите ги има и во т.н. здрав леб со семки, во црниот леб, готовите сосови, здравите снегулки, во чоколадата… Речиси во се’.

Симптомите што ја следат недоволно добрата работа на цревата се лошо варење, замор, намалена концентрација, нагли промени на расположението, урина со интензивна миризба, несоница, сува кожа, проблеми со косата и со ноктите, појава на акни, па и воспаление на мускулите.

Низ нашиот животен век организмот го оптоваруваме со барем 50 тони храна и 50 илјади литри течност од кои барем половината се четирите наведени отрови, што значи дека во стомакот се таложат 15 килограми фекални наслаги и токсичен отпад што ја трујат нашата крв и му нанесуваат на организмот непоправлива штета.

Како да се ослободите од токсините во вашето тело, погледнете на следниот линк.