понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 1

Кои се предностите на бавниот секс?

секс1

Последни вести

Постојат повеќе предности на бавниот секс отколку што мислиме.

За почеток, бавниот секс трае подолго. Тоа значи дека машкото и овозможува на својата партнерка повеќе време за таа да го достигне врвот, без брзање.

Според истражувањата, на мажите им се потребни 2 минути пенетрација за да го достигнат врвот, за разлика од жените на кои во просек им се потребни 14 минути. Со бавниот секс, шансите за вашата партнерка да доживее оргазам се поголеми, а уште поголеми се и шансите да го доживеете обајцата во исто време.

Screenshot_57

Освен тоа, бавниот секс е далеку поромантичен и повеќе интимен. Овој секс и овозможува на партнерката повеќе да ужива, отколку кај брзиот.

Најчитани вести