Секс

Кои жени најмногу уживаат во сексот?

Кои жени најмногу уживаат во сексот?

Според истражувањата кои ги спровел еден онлајн сајт за состанови во Америка, сексуалната самодоверба кај жените го достигнува врвот во раните 30-ти години. За тоа постојат многу причини, а ние ви ги претставуваме најинтересните. Дознајте зошто жените во 30-тите години ја освојуваат титулата најпожелни во кревет.

Прифаќање на сопственото тело

Во текот на 20-те години секој ден стоевме пред огледало и се нервиравте поради својот изглед, жените во 30-те стануваат свесни за постигнувањата и квалитетите и полесно се помируваат со физичките недостатоци. Манекенките и моделите од списанијата и телевизиите претставуваат мерила на анорексичност и убавина, па секоја жена подобро се чувствува во својата кожа.

Сексуална сила

Просечната жена од 30-те години веројатно веќе променила неколку сексуални партнери и се запознала со своите навики и желби во кревет. Знаејќи што може најдобро да ја задоволи, лесно ги открива своите потреби и фантазии и неа не и е незгодно тоа да го побара во интимните моменти. Исто така, ги цени своите љубовни вештини и често ги користи.

Хемија

Нема повеќе нереални очекувања од сопственото тело, жената сама се чувствува сексулано привлечна. А, тоа секако, влијае и на нејзината интимна самодоверба.

Комуникација

По поминати години читања за сексуалноста во магазините и на интернет, на жените повеќе не им е непријатно отворено да разговараат со своите партнери на теми во спалната соба. Од исполнувањето на сопствените фантазии, до враќањето на сексуалните услуги, машко-женската комуникација никогаш не функционирала подобро. Секако на двострано задоволство.

Уживање

Секс со жена во 30-те години повеќе не е докажување, туку уживање. Имајќи повеќе искуство со машкиот менталитет, жените полесно формираат врска и полесно се опуштаат за време на односот. Што е подолго парот заедно, подобро функционира во кревет. А, ако сексуалниот живот ви западне во монотонија, полесно е да се започне разговор за тоа и да се воведат новини кои ќе ве вратат во златните времиња.

Привлечност

Жените во 20-те главно ги заведуваат мажите со својот физички изглед. Но, како поминува времето, доаѓаат личните и професионални успеси поради кои ставнуваат привлечни во нов контекст. Во 30-те повеќе не мораат да играат само на картата на физичката убавина, туку и на развиениот интелект. Тие се самосвесни и храбри, и се чувствуваат сеуште интересни за мажите.

par-u-krevetu-1414157727-50113

Долги врски

Во триесетите многу жени влегуваат во долгорочни врски, вклучувајќи и бракови. Ова влијае на нивната самодоверба, со оглед на тоа дека на потсвесно ниво примаат пораки дека некој навистина е подготвен целиот живот да го поминат со нив.