Крими хроника

Кој е човекот кој вечерва почина на Ургентен во Скопје и поради кој беше демолирана болницата

Кој е човекот кој вечерва почина на Ургентен во Скопје и поради кој беше демолирана болницата
Директорот на ГОБ 8-ми септември вели дека тие постојано се на удар од вербални и физички закани, но вечерашниот бил нешто што досега не го доживеале.
Инцидентот се случил околу 19 часот. Дежурните во Ургентен добиле повик од Брза Помош дека носат пациент од Бит пазар кој е во безживотна состојба и на кој и во возилото му правеле реанимација. Лекарите во Ургентен веднаш го внеле во собата за реанимација каде се обидувале педесетина минути да го вратат во живот, но безуспешно. Кога тоа го слушнале роднините и пријателите, почнале со насилното однесување.
Кој бил човекот што починал и како се случило наеднаш да се појави толпа од 40тина лица од Болницата засега не откриваат. Она што се знае е дека пациентот е донесен од Бит пазар