петок, 28 јули 2017  |  Вести денес: 0

Кој е идеален број на сексуални партнери?

seks2

Последни вести

Денес се повеќе се пишува за сексот, но се помалку се зборува Сепак, научниците спроведоа истражување и во својата студија дојдоа до совршениот број сексуални партнери.

И мажите и жените сметаат дека тоа е бројот десет.

Во истражувањето  биле вклучени илјада луѓе кои учествувале во онлајн анкета, а прашањето гласело: Колку партнери би сакале да имале вапите партнери пред вас.

Најголем дел од одговорите биле помеѓу 8 и 12 партнери – овој одговор го одбрале 38 отстоод жените и 37 проценти од мажите. Така испитаниците рекле дека бројот десет е златната средина.

Се над бројот било оценето како непривлечно.

Најчитани вести