ТОП,Македонија

Кој е најтесниот круг на соработници на кои се потпира Заев?

Кој е најтесниот круг на соработници на кои се потпира Заев?
Изминативе денови порталот „Курир“ објави имиња на неколку омилени соработници на опозицискиот лидер Зоран Заев, кои ги вдомува во партијата и истите се на платниот список на СДСМ.  Денеска ексклузивно го објавува списокот со сите вработени во опозициската партија.

Според, во СДСМ се вработени 30 лица, меѓу кои последен е довчерашниот новинар Мухамед Зекири, кој од 8-ми септември годинава е вдомен во СДСМ. Нешто подолг стаж има Дамјан Манчевски, кој од 12-ти јули годинава е вработен во партијата.

На списокот можат да се забележат и имињата на заменик претседателот Радмила Шекеринска, вработена од 01.10.2015, Маринела Маричиќ- Тушева од 15-ти јануари годинава, Реџа Мухарем (вработен од 06.10.2015), Среќко Николовски (вработен од 07.03.2014), Ивана Хаџиевска (вработена од 01.02.2014), Агротова Виолета (вработена од 01.02.2014), Зорица Ѓорѓиевска (вработена од 01.02.2014), Љубинка Дракалска (вработена од 15.10.2013).

sdsm-vraboteni-1

Меѓу оние кои се на платниот список на СДСМ може да се забележи и името на Новица Павиќ, вработен во партијатаод 15.10.2013. Токму Павиќ беше возач на комбето полно со бои и „катапулти“ кое во мај годинава беше запленето од полицијата, а Павиќ беше приведен и потоа ослободен.

Во продолжение погледнете во целосниот список со вработени во СДСМ.

sdsm-vraboteni-2