среда, 26 април 2017  |  Вести денес: 7

Која е најопасна секс поза?

Следна во низата опасни пози е „кучешката“ (или доги). Околу 30 отсто од повредите на пенисот се случиле токму во оваа поза

how-does-sex-relate-to-the-zodiac-1365079116-sep-20-2012-1-600x400

Поврзани вести

Можеби уживате во позата кога партнерката е над вас, но треба да знаете дека тоа е најопасна поза, затоа што најчесто може да дојде до повреда на пенисот.

Студијата која ги анализира повредите на пенисот направена во една американска болница во периодот од 2000 до 2013 година, покажала дека дури 50 отсто од повредите за време на сексот се случиле во оваа поза.

Затоа бидете внимателни!

Следна во низата опасни пози е „кучешката“ (или доги). Околу 30 отсто од повредите на пенисот се случиле токму во оваа поза.

Истражувачите велат дека „кога жената е одозгора, таа го контролира движењето на телото со целата своја тежина, поради што доаѓа до повреда на пенисот“ и додаваат дека најчесто жените не трпат повреди во оваа поза, но дека таа е мошне опасна за мажите.

Најчитани вести