Свет

Која е тајната за долгото владеење на Путин?

Која е тајната за долгото владеење на Путин?

Владимир Путин на власт во Русија е 15 години, како претседател и премиер.

Тој своите мандати ги освоил на демократски, повеќепартиски избори како секаде во Европа,а истите не се производ на пратиски одлуки или едноумни општества.

Многумина се прашуваат во што е тајната на така долгата власт?

Одговорот е видлив од табелата подоле: Путин радикално го подобрил економскиот и социјален стандард, безбедноста и ја намлил корупцијата што е и повеќе од доволно за власт, особено за Русија, уште од и по времето на Елцин.

YuhNIDB

  •          Од приложеното се гледа дека во 1999 година номиналниот бруто домашен производ изнесувал 195 милијарди долари, додека за 14 години се зголемил на 2113 милијарди.
  •          Инфлацијата е намалена од 36, 5 проценти на 6,5 проценти.
  •          Просечната пензија кон крајот на деведесетите била околу 500 рубли, а во 2013 година се искачила на 10.000 рубли.
  •          Платите, кои во 1999 изнесувале 1.522 рубли, додека во 2013 просечната заработка е 29.940 рубли.