среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Колегите и пријателите се поздравија со Васил Шишков

vasilsiskov

Последни вести

Извадок од „Вечната куќа“ каде го глуми својот татко Ристо и едно минутно молчење започна комеморација на која колеги, актери пријатели се простија со Васил Шишков. Неговата смрт остава белег и празнина на театарската сцена. Беше добар човек, другар и соборец ,беше голем човек и емотивно и интелектуално и уметнички ни проговорија оние кои многу добро го познавале и почитувале.
Болни воздишки и плач ја пробиваа тишината.

Светот и МНТ ќе останат многу посиромашни без тебе – проговорија од сцената на која Васил Шишков уште еднаш блесна пред да замине.

Беа прочитани пораките на сочувство меѓу кои и на претседателот Иванов, министерката за култура Канчевска Милевска, градоначалникот на Струмица Заев, на колегите од Драмски.

Комеморацијата заврши со песна  која била поврзана и со Васил и со  неговиот татко Ристо Шишков.

Најчитани вести