петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 56

Колера се шири низ Блискиот Исток

Епидемијата на колера се појави во Багдад во текот на септемри и од тогаш од болеста се заразија над 2.200 лица, од кои шест веќе починаа.

Колера се шири низ Блискиот Исток

Колера се шири низ Блискиот Исток

Последни вести

Епидемијата на колера, што се појави во Ирак, почна да се шири низ Блискиот Исток, зафаќајќи ги и Сирија, Кувајт и Бахреин, соопшти денеска директорот на Бирото на Детскиот фонд на ОН (УНИЦЕФ) во Ирак, Питер Хоукинс.

Според Хоукинс, постои опасност епидемијата на болеста дополнително да се пришири низ целиот регион на Блискиот Исток, особено ако се има предвид дека во текот на декември во Ирак се оче

Најчитани вести