Магазин

ВИДЕО: По Дачиќ и Колинда почна да пее

ВИДЕО: По Дачиќ и Колинда почна да пее

Хрватската претседателка Колинда Грабар Китановиќ покажа уште еден свој талент и ја запеа песната „Вило моја“…

Колинда за време на дводневната официјална посета на Словачка меѓу другото се сретна и со хрватското малцинство што живее во Словачка. Во таа пригода тајфа претставници на хрватската заедница во Словачка и ја запејаа на претседателката песната „Вило моја“. Колинда не издржа па и самата запеа заедно со нив.

Инаку, во текот на минатите денови беше актуелен и српскиот министер за надворешни работи Ивица Дачиќ кој пред претсавниците на ОБСЕ се фати за микрофон и пееше српски народни песни. Повеќе за ова на следниот линк.