недела, 25 јуни 2017  |  Вести денес: 14

Колку често среќните двојки водат љубов?

Двојките што водат љубов еднаш неделно се многу посреќни и позадоволни од оние што тоа го прават почесто или пак од оние што имаат секс два пати месечно или поретко.

seks-par-u-krevetu-1404554090-40752-650x396

Последни вести

Тема на истражувањето била интимноста меѓу партнерите, односно во колкава мера сексуалниот однос е поврзан со нивната среќа, задоволство и врската воопшто.

2014-11-oralni_seks_890311674

Имено, истражувањето потврдило дека двојките што водат љубов еднаш неделно се многу посреќни и позадоволни од оние што тоа го прават почесто или пак од оние што имаат секс два пати месечно или поретко.

Задоволството во врската било споредено и со парите, односно со приливот на финансии во семејството, што покажало како повеќе пари во домот предизвикуваат подобро расположение и среќа, а носат помалку задоволство од она што го предизвикува редовниот секс.

Најчитани вести