Магазин

Колку чини виртуелната реалност?

Колку чини виртуелната реалност?

Контролорот Rift во комбинација со целиот уред ќе лини некои 810 долари, а веднаш зад него со цена е и HTC Vive кој изнесува 800 долари.

csz2yj-xeaekq7h

Секоја конзола може да има перформанси кои што сите нивни корисници ќе можат да ги уживаат, но сето тоа ништо не значи доколку не може да се ужива во голем наслов. На пазарот се појавуваат некои игри како Elite Dragons, No Man’s Sky и Star Citizen кои би можеле да ви го „зграбчат“ вниманието преку овие конзоли, но останува да се види.

Цената ја знаеме, но не ја знаеме датата кога ќе го видиме овој продукт на локалните полици. Oculus вели дека тоа ќе биде до крајот на 2016, додека испорачката на продуктот може да се очекува до крајот на октомври.