Секс

Колку калории се трошат за време на добар секс?

Колку калории се трошат за време на добар секс?

Нема да верувате колку калории се трошат за време на секс. Од ова што ќе го прочитате, ваша е одлукате дали ќе водите љубов или ќе вежбате.

Неодамна спроведените истражувања покажаа дека просечниот секс трае шест минути, а за тоа време се трошат од прилика 21 калории. Во случај да имате среќа и вашиот секс да потрае половина час, ќе потрошите од 80 до 100 калории.

Ова не е многу малку, но е е помалку од она во што со години наназад не уверуваа.

Сепак, иако сексот не е делотворен како еден просечен тренинг, тој сепак има свои предности затоа што го поправа расположението, го подобрува сонот, а со оглед на тоа дека ја подобрува циркулацијата, на кожата и дава младолик изглед.